Контакты

Україна
58001  
м. Чернівці
вул. Садова 28/5
т/ф. +38 (0372) 55-59-39
Джерело  Олександр
djereloaudit@i.ua

Облако ссылок


Новости Лига
ЛІГА.Новости
ЛІГА.Новости

Консалтингові

Підприємець на загальній системі оподаткування повинен подавати звітність

1. ФОП на загальній системі повинен подавати річну податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб

Підприємці на загальній системі оподаткування подають річну податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб (п.177.5 ст.177 ПКУ) не пізніше ніж 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного року (п.п.49.18.5 п.49.18 ст.49 ПКУ) .

Підприємці, що зареєстровані протягом року, або перейшли на загальну систему зі спрощеної системи оподаткування або сплачували фіксований податок, повинні подати податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за результатами кварталу, в якому розпочато діяльність або відбувся перехід (пп.177.5.2 п.177.5 ст.177 ПКУ).

Форма декларації затверджена Наказом №12 від 21.04.93.

Детальніше...

 

Оподаткування прибутку згідно з податковим кодексом

З 01.04.2011 р. набирає чинності розділ III «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (ПКУ). Це передбачено в п. 1 розділу XIX «Прикінцеві положення» цього документа. У I кварталі 2011 р. прибуток підприємств оподатковується все ще відповідно до норм Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (далі – Закон про прибуток).
Останні кардинальні зміни у системі оподаткування мали незначний вплив на назву загальнодержавного податку, про який сьогодні піде мова. До 2011 р. його повну назву, яку мало хто міг згадати з першої спроби без помилки, було наведено у ст. 14 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.91 р. № 1251-XII – податок на прибуток підприємств, у тому числі дивіденди, що сплачуються до бюджету державними некорпоратизованими, казенними або комунальними підприємствами. Щоправда, в п. 1.29 ст. 1 профільного Закону про прибуток цей податок мав (і має зараз) лаконічнішу назву – податок на прибуток підприємств. Таку саму його назву наведено і в ст. 9 ПКУ. Отже, дивіденди, що сплачуються до бюджету державними некорпоратизованими, казенними або комунальними підприємствами, не вважаються, відповідно до норм ПКУ, частиною податку на прибуток підприємств.

Детальніше...

 

Про передачу майнових та немайнових прав.

У міжнародній комерційній практиці широко використовується таке поняття, як «франчайзинг». Під ним мається на увазі вид підприємницької діяльності, що здійснюється на підставі договору, згідно з яким одна сторона (франчайзер) передає іншій стороні (одержувачеві франшизи) в межах певного ринку збуту за винагороду право використання у комерційній діяльності франшизи, певного комплексу майнових та немайнових прав, що може включати фірмове найменування, товарний знак, інші об'єкти промислової та інтелектуальної власності, технічні знання, «ноу-хау». За таким принципом працюють, наприклад, всім відомий McDonalds, мережа готелів Hilton, окремі брендові магазини (Intimissimi, Victoria's Secret) та інші.

Детальніше...