Контакты

Україна
58001  
м. Чернівці
вул. Садова 28/5
т/ф. +38 (0372) 55-59-39
Джерело  Олександр
djereloaudit@i.ua

Облако ссылок


Новости Лига
ЛІГА.Новости
ЛІГА.Новости

Статті

Методичні вказівки з планування обов'язкового аудиту фінансової звітності

ВСЕУКРАЇНСЬКА ГРОМАДСЬКА ІІРОФЕСІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ

«Спілка Аудиторів України»

САУ

Методичні вказівки з планування обов'язкового аудиту фінансової звітності

(розрахунок мінімальних бюджету часу та вартості аудиту) ©

Затверджені рішенням Ради САУ від 30.06.2011 року.

Авторський колектив: д.е.н. проф. НАСОА Редько О.Ю. (наук.керівник), Е.В.Азарова (Севастопільське ТВ.САУ), К.О.Редько(Київ), Полтавське ТВ САУ (Н.А.Іванова, А.В.Гажієнко, О.І.Полікарпова, О.М.Шейко, О.О.Лисенко, М.А.Іванова,  Є.В.Солов'яненко, В. Ф.Тополя та інш.)

Детальніше...

 

Підприємець на загальній системі оподаткування повинен подавати звітність

1. ФОП на загальній системі повинен подавати річну податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб

Підприємці на загальній системі оподаткування подають річну податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб (п.177.5 ст.177 ПКУ) не пізніше ніж 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного року (п.п.49.18.5 п.49.18 ст.49 ПКУ) .

Підприємці, що зареєстровані протягом року, або перейшли на загальну систему зі спрощеної системи оподаткування або сплачували фіксований податок, повинні подати податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за результатами кварталу, в якому розпочато діяльність або відбувся перехід (пп.177.5.2 п.177.5 ст.177 ПКУ).

Форма декларації затверджена Наказом №12 від 21.04.93.

Детальніше...

 

Оподаткування прибутку згідно з податковим кодексом

З 01.04.2011 р. набирає чинності розділ III «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (ПКУ). Це передбачено в п. 1 розділу XIX «Прикінцеві положення» цього документа. У I кварталі 2011 р. прибуток підприємств оподатковується все ще відповідно до норм Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР (далі – Закон про прибуток).
Останні кардинальні зміни у системі оподаткування мали незначний вплив на назву загальнодержавного податку, про який сьогодні піде мова. До 2011 р. його повну назву, яку мало хто міг згадати з першої спроби без помилки, було наведено у ст. 14 Закону України «Про систему оподаткування» від 25.06.91 р. № 1251-XII – податок на прибуток підприємств, у тому числі дивіденди, що сплачуються до бюджету державними некорпоратизованими, казенними або комунальними підприємствами. Щоправда, в п. 1.29 ст. 1 профільного Закону про прибуток цей податок мав (і має зараз) лаконічнішу назву – податок на прибуток підприємств. Таку саму його назву наведено і в ст. 9 ПКУ. Отже, дивіденди, що сплачуються до бюджету державними некорпоратизованими, казенними або комунальними підприємствами, не вважаються, відповідно до норм ПКУ, частиною податку на прибуток підприємств.

Детальніше...

 

Про передачу майнових та немайнових прав.

У міжнародній комерційній практиці широко використовується таке поняття, як «франчайзинг». Під ним мається на увазі вид підприємницької діяльності, що здійснюється на підставі договору, згідно з яким одна сторона (франчайзер) передає іншій стороні (одержувачеві франшизи) в межах певного ринку збуту за винагороду право використання у комерційній діяльності франшизи, певного комплексу майнових та немайнових прав, що може включати фірмове найменування, товарний знак, інші об'єкти промислової та інтелектуальної власності, технічні знання, «ноу-хау». За таким принципом працюють, наприклад, всім відомий McDonalds, мережа готелів Hilton, окремі брендові магазини (Intimissimi, Victoria's Secret) та інші.

Детальніше...

 
Більше статтей...